به گزارش شهرآرانیوز، فواد حسین در گفتگو با روزنامه بحرینی الوطن در پاسخ به این سوال که روابط بین عراق و ایران چگونه میتواند بر ماهیت روابط با بحرین و دیگر کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس تاثیر بگذارد، گفت: روابط ما با ایران همسایه قوی است. ما برای ترمیم روابط بین ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تلاش میکنیم، زیرا این امر به نفع عراق است.. امنیت جمعی در منطقه انعکاس مثبتی بر وضعیت امنیتی در داخل عراق دارد، بنابراین ما برای ترمیم روابط بین کشورهای همجوار جهت تضمین امنیت منطقه تلاش میکنیم و در این زمینه اولین کنفرانس بغداد برگزار شد و نسخه دوم کنفرانس بغداد در اردن برگزار خواهد شد و بحرین در آن حضور خواهد داشت. ثبات منطقه یک وضعیت امنیتی باثبات ایجاد میکند.
فواد حسین در پاسخ به سوالی درباره تلاشهای عراق برای نزدیک کردن دیدگاههای کشورهای همجوار به یکدیگر گفت: تلاشهای ما شناخته شده است. جلساتی بین عربستان و ایران با تلاشهای عراق برگزار شد و اگر تهران و ریاض بار دیگر آماده نشستن بر سر میز باشند، ما آماده کمک هستیم. ما در تلاش برای ایجاد یک وضعیت مشخص برای رسیدن به آرامش منطقه در راستای منافع همگان هستیم، زیرا تنشها در منطقه بر اوضاع داخلی عراق بازتاب منفی میگذارد. از این رو، امنیت داخلی عراق در پیوند با امنیت و وضعیت امنیتی منطقهای است. در نتیجه، ما برای ایجاد یک وضعیت امنیتی منطقهای جدید تلاش میکنیم که بر وضعیت امنیتی در این کشورها و طبعیتا عراق به عنوان یکی از آنها بازتاب (مثبت) داشته باشد.
وی در بخش دیگری از مصاحبه خود به تنشها در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اشاره و تصریح کرد: تنشهایی که بین ایران و آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ وجود داشت، بر عرصه عراق انعکاس (منفی) داشت. ما با سیاست ترامپ (موافق) نبودیم و تصمیماتش را تایید نکردیم و در نتیجه، تنشها بین واشنگتن و تهران در دوره زمامداری ترامپ به عرصه عراق منتقل شد.
فواد حسین درباره سازمان الحشد الشعبی عراق گفت: الحشد الشعبی جزئی از فرماندهی کل و نیروهای مسلح عراق است و فرمانده کل قوا بر اساس قانون اساسی نخست وزیر است و همه در یک سنگر با گروه تروریستی داعش میجنگیدیم؛ بنابراین مسائل نظامی و امنیتی تابع فرماندهی کل نیروهای مسلح است و دولت کنونی (به ریاست محمد شیاع السودانی) توان مقابله با هر بحرانی را دارد.. ما این بحرانها را مدیریت میکنیم و در حال حل و فصل آنها هستیم و دولت کنونی عراق یک دولت ائتلافی قوی است که از حمایت برخوردار است و میتواند هر گونه اقدامی را علیه هر کسی که از مسیر صحیح دولت منحرف میشود، انجام دهد. دولت کنونی برای ساختن اقتصاد و خدمات رسانی به شهروندان تلاش میکند.
وی تصریح کرد: ما در عراق در یک دموکراسی نوپا به سرمی بریم.. عراق اکنون کشوری با حاکمیت و استقلال است؛ بر خلاف دوران رژیم صدام که بدون حاکمیت بود و حاکمیت عراق در دست شورای امنیت سازمان ملل بود.